Szabina névnap, mikor van Szabina?

Szabina Névnap: Mikor van Szabina

Szabina a Szabin férfinév női párja. 

Szabina névnapja és jelentése Magyarországon

Mikor is van az a nap, amikor minden Szabina nevű hölgy örömét leli, és barátai, családja megajándékozza őket? Nos, Magyarországon Szabina névnapja október 27-én ünnepeljük. De ennél sokkal több van a név mögött, mint egy egyszerű dátum. Ismerjük meg a Szabina név jelentését és történetét!

Szabina

 • augusztus 29.
 • október 27

A Szabina név jelentése

Szabina név jelentése valóban különleges és kedves. A név eredete a latin „Sabina” névből származik, ami annyit tesz, mint „szép” vagy „szép beszédű”. Ez egy olyan név, ami a nőiességet, eleganciát és jó modort hangsúlyozza.

Szabina név története

Szabina név története is lenyűgöző. Az ókori Rómában is használták ezt a nevet, és azt mondják, hogy a nevet a szábinák, egy ősi olasz törzs neve inspirálta. Azóta is megőrizte varázsát és eleganciáját, és gyakran választják névnek azok a szülők, akik szeretnék, hogy gyermekeik neve egyedi és jelentős legyen. 

Szabina névnap számmisztikája

A névnapok mögött gyakran rejtőzik egy titokzatos számmisztika, amely elárulhat nekünk néhány izgalmas dolgot az adott név viselőjéről. Szabina névnapját is megvilágítjuk most a számok világán keresztül.

Szabina Név Számértéke

Először is, vizsgáljuk meg, milyen számértékeket tartalmaz a Szabina név:

 • S: 1
 • Z: 8
 • A: 1
 • B: 2
 • I: 9
 • N: 1
 • A: 1

Ez alapján összeadva a számokat (1 + 8 + 1 + 2 + 9 + 1 + 1), összesen 23 jön ki. De miért fontos ez?

Szabina személyiségjegyei

A számmisztika szerint a név számértékei tükrözhetik a viselője személyiségjegyeit és tulajdonságait. Nézzük, mit árul el a Szabina név:

 1. Önállóság: Az első szám, azaz az „S” a Szabina névben azt sugallja, hogy a Szabina nevű személy rendkívül önálló és független.
 2. Kreativitás: Az „I” számértéke 9, ami a kreativitás és az intuíció száma. Szabina nevű emberek gyakran rendelkeznek művészi tehetséggel és kreatív gondolkodással.
 3. Egyenesség: A „B” és „N” betűk értéke 2 és 1, ami azt mutatja, hogy a Szabina nevűek hajlamosak az egyenes beszédre és a nyíltságra.

Összességében a Szabina névnek pozitív és erős személyiségjegyei vannak. A Szabina nevű emberek általában kedvesek, kreatívak és szellemesek. Hajlamosak az önállóságra és az élet élvezetére.

Ezen számmisztikai elemzés alapján azt mondhatjuk, hogy a Szabina névnek mély jelentése van, és a viselőjének erős személyiségét tükrözi vissza. Szabina névnapján tehát ne csak a nevet ünnepeld, hanem a mögötte rejlő erőt és szépséget is! 

Szabina névnap köszöntések

Mikor elérkezik a Szabina névnap, a jókívánságokkal semmiképpen sem szabad spórolni! Mutassuk meg a Szabina nevű barátainknak, mennyire fontosak nekünk, és tegyük emlékezetessé a napjukat néhány kedves és vicces köszöntéssel.

 1. Kedves Szabina! Boldog Névnapot kívánok neked! Remélem, ezen a napon csak olyan dolgok történnek, amiket szeretsz, például tortaevés és ajándékcsomag bontogatás!
 2. Szia Szabina! Tudtad, hogy a neved azt jelenti, hogy „szép”? És nem csak a neved, te magad is gyönyörű vagy, belül és kívül. Boldog névnapot!
 3. Szabina, ezen a különleges napon hadd áruljam el neked a titkomat: mindig irigykedtem a nevedre, mert olyan elegáns és szép. Boldog névnapot és sok elegancia legyen az életedben!
 4. Szabina, nem vagyok benne biztos, hogy a világ készen áll arra, hogy még egy évvel fiatalabb legyél, de úgy gondolom, hogy megérdemled ezt a kis csalást! Boldog névnapot!
 5. Szia Szabina! Tudtad, hogy a legjobb embereknek van névnapjuk október 23-án? Tudom, mert te is ezen a napon ünnepelsz! Legyen ez a nap tele nevetéssel és boldogsággal!
 6. Szabina, ezen a napon ne csak a gyertyákat fújd el, hanem a vágyaidat is! Boldog névnapot és teljesüljenek az álmaid!
 7. Kedves Szabina! Az életed olyan, mint egy szép virágkert, és a névnapod a legszebb virág a kertben. Boldog névnapot és virágos napot kívánok neked!
 8. Szabina, azt mondják, hogy a neveink meghatározzák sorsunkat. Nos, a te sorsod az, hogy ma kényeztesd el magadat és élvezd az életet! Boldog névnapot!
 9. Szia Szabina! Tudod mi a legjobb a névnapon? Az ajándékok! Remélem, ma sok ajándékot fogsz kapni, és mindegyikben lesz valami, amit igazán szeretsz. Boldog névnapot!
 10. Szabina, csak egy dolog jobb annál, mint a torta: a torta kettőzött mennyiségben! Boldog névnapot és sok-sok finom süteményt kívánok neked!

Ne feledd, a jókívánságok és a nevetés sosem elég! A Szabina névnap ideális alkalom arra, hogy kifejezd szeretetedet és örömödet a névnapos felé. Legyen emlékezetes és boldog Szabina névnap!

Szabina névnap, mikor van Szabina?

Szabina névnap, mikor van Szabina?